Thursday, September 03, 2009

Balik Bandar Nilai, N9 (SATU)

Oleh kerana cuti sekolah seminggu yang baru lepas, Ana langsung tak amik cuti, makanya...ari Jumaat malam Sabtu..tepat pkul 12 malam (dah ari sabtu 29/8/09), baru kami bertolak dari Perlis ke umah mak & bapak di Nilai. Mujur duty syif tak ada nama Ana. Jadi bolehlah bercuti 3 hari. Isnin cuti ganti kerana 31 Ogos jatuh hari Ahad. Bolehlah..buat melepaskan rindu kat mak & bapak mertua, adik2 ipar dan anak2 menakan yang dua orang tu. Lagipun, Ana masih belum penah jumpa anak menakan yang baru, Si Arief. Cian, umo dia dah 7 bulan baru maklong dia leh balik tengok. Almaklumlah, masa Wan (adik ipar) bersalinkan yang no2 ni, Ana tengah sarat dan dah tak larat nak jalan jauh2.

Suasana highway utara-selatan yang sunyi sepi sebab kami bertolak tengah malam.


Tengok gelagat kami dalam keta...


Gelagat Abang yang sibuk dok set kan GPS. Bukan tak tau jalan sebab naik highway jer. Tapi sajer sonok. Lagipun boleh tau dapat sampai pukul berapa kalo bawa keta dalam had kelajuan tertentu. Sumanya di informkan oleh GPS tu.


Gelagat kakNgah-Iwani sedang tido. Dia duk kat sebelah Ana, seat belakang.

Gelagat Iwani ketika dah jaga dari tido. Tengoklah tu, Tak lekang tabiat menghisap jari & menonggek. Atas keta pun jadi tabiat nye..


Gelagat Si Adik-Adlin..tido atas riba Ana sepanjang perjalanan. Kak Ngah dah 'konker' separuh seat belakang. Huhu..

Alamak Adlin pun dah jaga..mujur dia tak buat perangai. Pheww..

Gelagat Kak Long - Aqilah tido. Dia dok kat seat depan. Anak baba. Sengaja bawa Doraemon sebagai peneman untuk peluk. Last2, doraemon yang pluk Aqilah. Mujur dia mau dok di depan. Jenuh melayan gelagat dia & Iwani bergaduh kalo dia xmo mengalah dok di depan. gambar nampak cam terbalik sebab Ana snap dari atas. Hehe..

3 comments:

  1. best tgk pic si comel tuh..mcm2 gaya ada...kak nza beberapa kali gak g Nilai 3. Brg2 mmg murah..mula le kakak sorg nih nk angkut sume tuhh...

    ReplyDelete
  2. Hehe..jgn jeles kak..umah mak mentua mmg dekat sgt dgn Nilai 3 & Nilai1
    Tp, dekat2 pun x guna sbb kalo balik jarang dok p sgt pon.Nak2 pulak..kami baru bli umah sendri,so husband prefer p IKEA banding Nilai3 yg byk brg2 utk org pompuan.hehehe...

    ReplyDelete
  3. sama mcm mummylove klu nk balik kg kat johor biasa jalan belah malam cz malam bebudak tido x meragam. Tapi sian lak kat papa coz mummylove suppose teman dia tapi last2 zzzzzz....Hi

    ReplyDelete

Mari berhemoi dengan Suhana Shahril

Followers

Kami sudah ber-6... ^__^

Kami sudah ber-6... ^__^