Wednesday, October 07, 2009

Usia Adlin genap 4 bulan...





Anak Ana yg no3, Nur Adlin dah genap berusia 4 bulan. Hari ni p Klinik Desa Pauh. Timbang berat badan. Huhu..beratnya tak naik banyak macam masa dalam pantang dulu. Usia 4 bulan baru naik ke 5kg. Masa full breastfeed (waktu pantang) dulu, berat dia naik sekilo satu bulan tp bila dah mula campur susu tepung, kenaikan berat badan mula slow. Camna la mama nak buat?
Kakak-kakaknya pulak turun berat badan. Dari 11kg & 10 kg, turun ke 9kg. Pelik la.
Aduss..penin kepala. Kata tak bagi makan, bagi. Sumanya berselera bila diberi makan.
Nak bagi makan apa lgi ek?Vitamin? Dah macam2 vitamin bagi. Huhu..dugaan...

8 comments:

  1. itu kiranya semangat le itu...bading engan anak kita........

    comellll..mata ikut ibunya

    ReplyDelete
  2. Tu ibu_umairah

    Semangat ker?Tp ader member, anak dia br 3 bulan dah 5kg lebih
    Genetik sama kot nuu...
    Huhu..

    ReplyDelete
  3. Comelnya Adlin..mata like chinese la..so cute. Geram tgk. Rasa nk gigit je pipi gebu tu...umuah!!!

    Biasalh ank2 ana, mmg timbang naik turun. Asalkn depa chat oklh.Myb ikut badan ana yg comel-lote tu!!!

    Jgn risau2 ok. Insyallah xde apa2.

    ReplyDelete
  4. Yer lah..jgn risau sgt ttg berat tu...asalkan kita nampak mereka sihat, aktif cukup lah..

    yer lah mcm chinese lah matanyer tu..so sweet..happy 4 month yer Adlin

    ReplyDelete
  5. amboi comeinya adlin... mata sepet, ada gak iras muka kak ana la...

    fasal berat tu mmg la kita risau... tapi bila tiap kali jumpa doc, doc ckp dont worry la... selagi dia sihat dan aktif jgn risau apa2...

    kalo depa x lalu makan lain citer...

    ReplyDelete
  6. To K nza
    Hnnsss..hnss..kembang idung ana ada org puji comei.kekeke..

    To ibu_arifa & 10
    Terima kasih byk2. Sbnrnya moyang adlin(nenek suami) bangsa Cina convert Islam & kawin dgn org Melayu. So, mak mentua, suami & adik2 ipar suma muka cam cina.Jadinya, anak2 ana adalah tempias skit2 muka mata sepet tu.

    Terima kasih atas nasihat kwn2 blog. Lega skit ati bila suma org ckp camtu. Sbnrnya bukan x biasa jd & lalui keadaan camni. Kakak dia Aqilah pun lagi truk sbb dia lahir prem. Tapi biasalah..dah nama pun ibu.Kot mana pon sure risau jgk, kan?
    Terima kasih ya semua

    ReplyDelete
  7. sbg ibu mmgle xleh ilang rase risau tu kan>? xper,as long diorg sehat :)

    ReplyDelete
  8. sabarlah Suhana, susu formula pun ok. Kalau boleh beri susu formula yang agak mahal seperti Enfalac, MamilGold, S26...

    anak kedua akak pun bila berhenti menyusu badan masa umur 5 bulan, berat badan tak naik sangat. tapi alhamdulillah ok sampai hari ni...

    ReplyDelete

Mari berhemoi dengan Suhana Shahril

Followers

Kami sudah ber-6... ^__^

Kami sudah ber-6... ^__^