Thursday, March 25, 2010

* Balik kampung dan Window shopping di Tesco lagi!*

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang,

Huhu..backdate story...

Seronoknya tak terkata. Betapa nikmatnya bila dapat balik kampung dan berjumpa dengan orang-orang tersayang. Walaupun hanya sehari, tapi puas sangat sebab dapat menghabiskan cuti hujung minggu sepuas-puasnya. 
Kali ni sekadar nak cerita kenikmatan balik kampung. Selain itu, tertunai juga hajat nak bawa nenek kesayangan naik kereta baru Ana ^_^ Eh, eh Ana dah beli kereta baru. Tak kabor pon. Kekeke..Sebenarnya dah dua bulan tukar kereta baru. Dulu kan pakai Kancil (ada entri tentang buntut kancil yang menghentam pagar rumah). So, tahun ni Ana upgrade skit naik MyVi..hehe..Perodua jugak. Ok, tak mahu celoteh pasal kereta Ana (nanti buat entri khas). Berbalik kepada hajat Ana tadi, dah lama pasang niat nak bawa nenek (mak tok Nab) naik kereta tu. Sebab pernah niat, kalau beli kereta baru nak bawa mak tok dan Tok baba naik kereta baru. Tapi hajat tak kesampaian untuk bawa kedua-dua depa sebab Tok baba dah meninggal September tahun lepas.
*Sorry tiada pics untuk perenggan ini.

Selain itu, Ana dapat shopping baju kurung siap sapai 3 pasang kat TESCO SP dan dapat juga beli 2 pasang kasut. Puas sungguh! Tengoklah, betapa lamanya Ana tak shopping untuk diri sendiri dan anak-anak tak berseronok sebab sepanjang bulan Februari ni anak-anak Ana asyik demam saja (so, kami langsung tak berjalan ke mana) Aha..kiranya cuti hujung minggu ni adalah cuti yang sangat berfaedah lah. Lupa sebentar tentang rumah yang berselerak dan berhabuk, baju yang bertimbun tak basuh..ahaks! Yelah kalau asyik memikir saja pasal kerja rumah, memang tak pernah habis. Kita layan pics taken by Mr Nokia XpressMusic.

Mmm, sedapnya makan aiskrim



Kakak pun pulun jugak.

Mama pun nak 'interprem' jugak

Budak-budak ni kalo p Tesco memang tak sah kalo tak main menatang alah ni.

Adlin takut ker?

Eh, eh, terbalik pulak! Si kakak pula duduk di tempat baby?


*Syok...seronok..best!!!

8 comments:

  1. wow...senyap2 je tukaq kete ye.....elok la tu ana, manjakn diri sskali...terapi gak tu...

    Sronoknya dpt blk kg. kak nza dh rindu nk blk kggggg....

    ReplyDelete
  2. ana,
    sesekala shopping memang boleh terapikan diri.. kalo pk rumah jer boleh biol dibuatnya.. kerja rumah memang tak penah habis... skrg ni musim kering habuk usah ckp lah...

    ReplyDelete
  3. kdg2 shopping lah plg best..

    kalo duk umah ngadap kerja umah hari2...
    mmg tension..

    so, ubatnya..
    shopping!!!

    ReplyDelete
  4. Kak NZA,
    Kekeke..tu lah nak buat entri psl keta tu,asyik tertanguh2 jer. Last2 dah jd citer basi

    ReplyDelete
  5. KakYong,
    Memang terapi sangat2.Berhabuk toksah ckp lah kakyong.Kat umah ana di Perlis ni lagi truk,dgn org tgh bakar bendang/sawah, dengan pembakaran ladang tebu lagi..suma2 tu utk penanaman semula.Bila mai time ni,memang tensen sangat2

    ReplyDelete
  6. a d r e y n i e e l i s y a,
    Haha..mmg enjoy shopping ni.Tapi kena berpada2 jgk.Sbb tu kuar shoping time duit xde tu lain dr time kuar shoping time dpt gaji.Time xde duit dikira terapi,time ader duit, bli yg penting2 jer.

    ReplyDelete
  7. ooo..tukaq myvi ek?? kaler ape??
    Myvi ni kan best seller sjk mula kuar dulu, hehe..

    Best ler mak tok ada cucu yg baik2 ni, kan..

    ReplyDelete
  8. ALoNa Cintamaniszlite,
    Nak kata baik sangat tu idak ler sbb jarang dapat jumpa dan menjaga mereka. Nak buat camna kan..dah tinggal berjauhan dan ditambah pula dgn kesibukan bekerja....

    Kekeke..MyVi kaler Medelion Grey..cheewah..siap ingat nama kaler gitew.Takpe..nnti kite tunjuk gambor.

    ReplyDelete

Mari berhemoi dengan Suhana Shahril

Followers

Kami sudah ber-6... ^__^

Kami sudah ber-6... ^__^