Friday, April 30, 2010

Gatal mataku....

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG


Ya Allah! Kau lindungilah hambamu ini daripada kecelakaan dan kemungkaran. Hari Jumaat ni, penghulu segala hari. Tetapi, tiba-tiba Ana disogokkan dengan pandangan yang kurang menyenangkan. Menyebabkan mata Ana terkebil-kebil kegatalan. Geram pun ada.
Apa yang Ana nampak tuh sampai gatai-gatai mata? Apa lagi scene yang menyakitkan mata... budak sekolah, masih berpakaian baju sekolah aka asrama, sohih lah tu dok kat asrama, berpegangan tangan aka dating. Ooo..kalau nak dating tak sah yer kalau tak pegang-pegang.
Itu yang baru pegang-pegang, belum yang lain-lain lagi tu. Hiii......kalau Ana jadi mak pak budak tu, rasa cam nak pelangkung pun ada jugak. Kalau dah gatai sangat, rasanya baik kawin trus. 
Hari Jumaat, biasalah, ramai budak-budak sekolah yang dok asrama ni nak balik kampung. Kebetulan, ofis Ana dekat dengan stesen bas. Penuh la dengan puak-puak ni.

p/s: Teringat zaman sekolah dulu. Ana pun dok asrama jugak sebab sekolah jauh dari rumah. Tapi bila mai hari Jumaat, tak pernahnya tergerak pon nak buat perkara-perkara camtu - dating-dating. Takdak masa nak memikirkannya pun. Sebab apa? Sebab bagi Ana, lebih baik cepat-cepat balik umah, jumpa mama dan baba yang dah seminggu tak jumpa. Itu lebih berkat. Eleh Ana, ko cakap macam lah ko ramai peminat @ ada pakwe. kihkih... Ceh! Tak dak masa Ana nak cintan cintun time tu, kang dengan Ana kena pelangkung. kehkehkeh... Oklah tu. Membebel plak hari jumaat ni. Ntah apa-apa. Pi sambung buat keja. =P

6 comments:

  1. budk2 skrg dh xtau dosa pahala....bkn setakat tu je ana, anak2 kak nza ada cerita yg baru form 1 n 2 trmengandung la, ada spesis gay la, geng gediz la...minta dijauhkan pd anak2 kita..insyallah...
    Bkn setakat mata brbulu ttp telinga naik kematu....

    ReplyDelete
  2. risaukan anak2 zaman sekrg. akak pun ada anak pompuan...risau bila memikirkannya. selalu berdoa semoga anak2 kita terhindar dari melakukan perkara2 sebegitu

    ReplyDelete
  3. Kak NZA,
    Hahaha,ingatkan buntut (opss!jgn marah) jer yg berkematu.Tp mmg betul,kalau Ana jadi mak pak depa, Ana bawak rotan panjang, sebat sekali br depa sedar kot. (Mmg patut Ana x jd cikgu-garang sungguh!hikhik..)

    ReplyDelete
  4. MAMASYAZA,
    A'ah. Itulah yg makin merisaukan kepala otak skrg ni.Byk berlaku di depan mata.Lagi susah ati dibuatnya.

    ReplyDelete
  5. ape nak jadi zaman sekarang ni kan...tak macam kiter dulu...

    ReplyDelete
  6. ANJE,
    Kita dulu, baik-baik. Pendek kata, solehah lah jugak.wakaka...

    ReplyDelete

Mari berhemoi dengan Suhana Shahril

Followers

Kami sudah ber-6... ^__^

Kami sudah ber-6... ^__^