Saturday, April 24, 2010

Merdeka akhirnya ...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Yeay! Ana dah merdeka akhirnya. Berakhirlah saat-saat getir, penuh rasa tension, geram, marah, bebal dan segala bagai....Tak sangka begini rasanya penangan orang yang dah bekerja bila kena buat assignment semula sama seperti zaman belajar dahulu. Lagi banyak dugaan dan cabaran. Nak buat kat rumah, adoih..letih. Terkejar dengan anak-anak dan rutin rumahtangga. Manalah nak sama macam dulu, masa time bujang-bujang dulu. Sentiasa ada masa utntuk diri sendiri, siap boleh berangan lagi. La ni,takdak pasal lah, baru nak mula intro berangan, dah zzzzz...itu lebih nikmat.
Nak buat kat pejabat, aduhai... macam-macam dugaan jugak. Mesyuarat lah..itulah..inilah... masa bila nak buat assignment tu. Akhirnya, last minit jugaklah baru nak boleh siap. Tu pun merayu-rayu minta extent dua hari. Mujurlah urusetia baik hati.
Anak-anak mama, maafkan mama yer. Sehari dua ni, mama banyak marah-marah. Bukan tak sayang..sayang sangat. Tapi mama perlukan ruang untuk berfikir dan mengarang ayat. Mama ni dah tue. Otak dah berkarat, fikiran dah semakin lembab. Huhu.. nak buat assignment yang dulunya boleh siap dalam masa dua hari sampai lajak ke 2 minggu lebih. Apa-apa pun, itu jer yang termampu. selebihnya, tawakal sahaja kepada Allah. Ana dah tak mahu fikir dah nak dapat berapa pun. Walaupun, sebenarnya berharap sangat paper ni dapat 4. Letih! Huhu...
Untuk abang sayang, terima kasih yer tolong jaga anak-anak. Banyak bertolak ansur dengan perangai Ana ni yang kadang-kadang macam puting beliung. Erk! kekekeke....
Ok, habis sesi luahan perasaan. Horey! Nak blogging kembali. Nak sambung cerita bergambar Sukaneka Taski Siti Khadijah, siri yang seterusnya...

Psstt! entri ini tiada gambar, sebab malas nak google..hukhuk..leh ker camtu plak!

4 comments:

  1. kak nza nie pn rasa separuh gileerrr...ana nk tau org dh lama guna sistem automasi PSS on line, sk kak nza br dpt so trpaksa longgokkn semua buku2 lbh kurg 10,000 buah tu utk di proses semula...dh le xde ass...aduh....

    ReplyDelete
  2. La..ya ker?Mmg ketinggalan betullah mcm tu,sbb skrg ni kalo x silap ana, semua PSS sekolah dh pakai sistem online,x mcm dulu2 dah,pakai kad.Kat skolah cik abg ana pun siap outsource dgn sykt luar utk bina sistem tu.Apa kata kak minta bantuan anak2 murid selain yg jd pustkwn kat c2.Buatkan ia jd mcm projek ilmuan kelaskan atau bahagikan buku ikut bidang,pastu br input rekod dlm sistem.Nombor perolehan pakai barkod ker?

    ReplyDelete
  3. yup betul, dulu masa zaman blajar dulu, kejap ja dpt siapkan assignment yg lecturer bagi, tp akak ni jenih yg malaih, last minit baru tergedik2 nak buat. sekrg ni dah ramai kwn2 sambung blajaq, en. abah ada gak soh akak sambung blajaq buat pjj, tak kuasa akak nak blajaq lg pasai segan nak buat assignment tu la, otak pun mmg dah tua, dah berkarat kalo nak soh baca buku balik

    ReplyDelete
  4. MAMASYAZA.
    Hmmm, tu lah baru isi borang nak apply biasiswa. Tapi bila dah jadi camni, mcm dah goyah dah semangat. Bukan setakat rasa lagi dah,tp mmg x mampu nak masuk dua belajar semula.

    ReplyDelete

Mari berhemoi dengan Suhana Shahril

Followers

Kami sudah ber-6... ^__^

Kami sudah ber-6... ^__^