Sunday, April 11, 2010

BERSAMA PROGRAM SUKARELAWAN ...

Dengan nama Allah yang Maha Pemuraah lagi Maha Penyayang

Lama yer tak update cerita Ana dan anak-anak. Rindu sangat. Minggu yang penuh cabaran, pancaroba dan tekanan amboi, macam lah dia seorang jer yang kerja ada tekanan.
Dah nama pun bekerja di bawah orang. Biasalah kan. Ana ni pulak jenis tak suka nak kelam kabut, sebab Ana tak boleh buat banyak kerja dalam satu masa. Sebab kalau Ana terlalu tumpu untuk banyak kerja, Ana mesti stress atau paling teruk lah..GASTRIK..itu lah yang Ana cuba dok elak2 sangat. Eh,eh, apa kena mengena gastrik dengan stress keja ko Ana? Ha, jangan tak tau... kalau dah banyak kerja, perut yang lapar pon boleh jadi kenyang, sebu..akibatnya..perut kosong,masuk angin, kepala pening, silap2 haribulan boleh pitam...
Itulah yang cuba elakkan sangat. Sebab dah biasa jadi,tapi tak adalah sampai kena masuk wad. Ana ni penakut kalau masuk hospital. Tak suka sama. Lebih-lebih lagi kalau kena jadi bahan kajian. Kes beranak tolak tepi ya. Takkan nak beranak kat rumah kan. Lain la kalau kahwin dengan doktor. Tapi rasa-rasanya bini doktor pun beranak kat hospital kan. kekeke..jangan marah ya kalau ada yang terasa Ana melawak jer.
Aiyoooo..apalah yang Ana melalut panjang-panjang ni. Tentu pelik.. tajuk lain, ceritanya lain. kekeke..oklah. Ini gambar-gambar semasa Ana bawa anak-anak ke program sukarelawan bersama student. Sepatutnya promgram ni dibuat 2 kali sebulan. Tapi nampak gayanya untuk setengah tahun pertama bagi 2010 ni, baru ini jerlah yang sempat kami buat. Selepas ni, student dah nak final exam.Layannn...


Ini Lukisan Iwani. Tapi sayang disqualified sebab mama yang tolong kaler. kekeke...


Ini hasil gambar berwarna Aqilah. Jangan tak percaya...Aqilah dapat nombor 1 pertandingan mewarna ni. Terima kasih kakak-kakak dan abang-abang.


Sedang asyik mendengar cerita

Tengok tu, Iwani ni, orang dok mewarna, dia sempat lagi nak makan kuih pau

Emm, tekunnya kakak mewarna


Peace....


 
Seronok ya kakak dapat gula-gula


Emm...buat apa ni? Tunggu nak dapat hadiah ke?


Emm..sedapnya makan gula-gula


Wah! Acara sukaneka pula.


Kuat tiup tu Aqilah. Jangan cium tepung pula.


 Hahaha... tengok tu Aqilah di celah kawan-kawan baru. Perasan tak mulutnya yang sudah bertempek tepung hasil acara cari gula-gula dalam tepung.


Sekian...

7 comments:

  1. Ooo..kalu maknye mewarna kira disqualified ye...ruginya :P

    ReplyDelete
  2. tahniah utk Aqilah....mmg cantik..pandai Aqilah colour....kemas!!!

    Kelakar tgk gelagat iwani..smbil mkn smbil warna....eeemmm..yum.yum..

    ReplyDelete
  3. Sitisifir10,
    Yelah Pijah. Alaaa..mak nya pun bukan suker suki sangat nak mewarna tuh..kena melayanlah telatah anak yang asyik dok tak reti lah mama atau dalam erti kata lain.. malu tak bertempat.Kang kalo tak layan lagi buat perangai plak depan org.Lagi haru biru.Huhu..

    ReplyDelete
  4. Kak NZA,
    Tima kasih. Tapi part yg sgt tersentuh bila Aqilah warnakan air dengan warna biru.Aqilah dah pandai bezakan warna.Sonok sangat..Rasanya dia ikut bakat abah dia, sebab cik abang Ana tu memang suker melukih.

    ReplyDelete
  5. sama macam siratu akak tu, penah masuk pertandingan mewarna....tapi dah separuh jln, dia tak nak kaler..terpaksa si abg tolong warnakan...dpt no. 1 laks tu...kelakar sgt....org lain yg kaler..owang lain yg dpt hadiah

    ReplyDelete
  6. agaknya mmg mcm tu kot,sbb dah ada adik beradik atau saudara yg lebih tua,mereka suka bergantung harap kpd yg lebih tua.Ana berharap bila Iwani dah semakin membesar,dia akan belajar berdikari mcm kakak dia jg.

    ReplyDelete
  7. k ana cam ne wat tulisan garis2 tue...ajaq yer

    ReplyDelete

Mari berhemoi dengan Suhana Shahril

Followers

Kami sudah ber-6... ^__^

Kami sudah ber-6... ^__^