Friday, May 21, 2010

Selamat Hari Guru...Suamiku

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

Sana-sini masih dalam mood meraikan 3 hari yang agak penting dalam bulan Mei ni.  Masih ada yang menulis dalam blog masing-masing cara menyambutnya. Mungkin Ana yang paling lewat bercerita sebab Ana nak rangkum semua sekali. Pertama, Hari Ibu... ini banyak cerita yang dikisahkan oleh rakan-rakan. Ana sendiri buat pertama kalinya telah mereka Award Hari Ibu ditujukan khas untuk rakan-rakan maya. Tak lupa juga buat bonda (Puan Che Suria Mohamad) dan bonda mertua (Puan Hasimah Abdul Hamid), Sorry yer takdak entri khas untuk wish. Tapi tak per lah, ada gak tempelan bersama. Maaf juga..tahun ni tak ada hadiah istimewa macam tahun lepas dari anakmu  kerana  bajet bulan Mac hingga Julai pada tahun 2010 ni akan berlari-lari sampai ke takat buku lali sedangkan tahun lepas masih mewah kerana baru terima wang kwsp. kehkeh...alasan ko Ana! Kemudian, Hari Jururawat di mana famili Ana terutamanya anak sulung Ana, Nur Aqilah telah berada di dalam jagaan jururawat-jrurawat NICU, Hospital Tuanku Fauziah yang sangat baik dan penyayang selama 4 bulan 7 hari dan ibu mertua, Puan Hasimah Abdul Hamid yang juga bekerja sebagai seorang jururawat di Hospital Putrajaya. Akhir sekali Hari Guru, di mana ramai saudara mara Ana, sepupu sepapat Ana bekerja sebagai guru. Dan yang paling penting sekali, teman jiwa dan raga, teman serumah dan sebilik, teman sekatil sebantal, cinta hati Ana iaitu cik abang Ana, En Mior Mohd Shahril juga adalah seorang guru. Ana wish sebab Cik Abang Ana pernah jadi cikgu Ana 2 bulan, selepas grad dalam skim yang kerajaan taja RM500 sebulan tuh..skim untuk penganggur.kekeke...Tiba-tiba teringat pula keadaan masa dalam kelas tuh. Tak tahu nak panggil apa. Nak panggil abang ke nak panggil cikgu, sebab masa tu kami dah bertunang. Last-last Ana panggil Encik Mior jer.kehkeh.. Sekarang pun dia masih juga jadi cikgu Ana, pembimbing hidup. Menegur mana yang salah. Memperbetulkan mana yang silap. Dah dalam Al-Quran pun ada mengatakan, Hawa dijadikan dari tulang rusuk Nabi Adam, bengkok. So, buat salah tu, takkan terlepas dalam kehidupan seharian suami isteri.


Untuk cik abang sayang... Selamat Hari Guru. Semoga kuat dan tabah dan terus menjadi seorang yang penyabar dalam mendidik anak-anak muridmu di sekolah dan juga isterimu serta anak-anakmu di rumah. Ahaks!

No comments:

Post a Comment

Mari berhemoi dengan Suhana Shahril

Followers

Kami sudah ber-6... ^__^

Kami sudah ber-6... ^__^