Wednesday, July 07, 2010

Benci Bilang Cinta

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

Ntah apa-apa lah Ana ni. Apa rancangan kegemaran anda sekarang di musim Piala Dunia ni? Oh..oh..jangan salah sangka. Ana buka menonton rancangan bola. Mujurlah cik abang juga bukan hantu bola sebab dia terdiri daripada golongan yang suka indoor game. Cuma sesekali adalah juga outdoor game sekadar nak keluarkan peluh macam main badminton dan berbasikal. So, apa yang Ana tengah tengok kat tv sekarang? Jangan gelak ek..Ana tengok gambar Indonesia..sinetron Benci Bilang Cinta. Masa mula-mula tayang dulu, tak ambil kisah sangat. Tapi bila tetiap kali balik ofis, sambil dok rehat-rehat tu sebelum masuk dapur, bukak tv, ada rancangannya tengah bersiaran 6.30petang - 7.30 malam. Gambar ni kalau tak silap ditayang pukul 2 ptg kot. Kiranya, sebelah petang tu adalah tayangan ulangan. Pastu ada ulangan lagi dalam pukul 11 malam plak. Best la plak bila dok tengok..last-last...ana layannnnnnn, siap tangkap leleh sekali...kehkeh..suka pulak tengok si comel ni berlakon bersama heronya yang hensem. hohoho! Namanya apa ntah...jap nak cari kat Google..amboi..amboi..Ana. Kerana BBC ni, sanggup cari Google lagi. Hahahar! Marshanda dan Baimwong..jangan gelak. Ana sorang jer leh gelak. Kahkah..Ana dah tangkap lentok gambar Indon..kuang kuang...Haip! Sesiapa yang baca jangan dok gelak ek... 
Thank you to Mr Google ~ layan gambar hero dan heroinnya.....ahaks!


16 comments:

  1. suke jugak tgk gambar ni.. =)

    ReplyDelete
  2. marshanda mmg comel .woot woot !

    ReplyDelete
  3. sesekali layan gak citer ni...
    salam kenal =)

    ReplyDelete
  4. lama tak tgk tv. bukak channel safiyyah je :p. suka tgk muka marshanda. sweet je. dia berlakon cerita apa ye dulu yg dia pakai tudung tu. soleha ke? lupa la. dia pakai tudung lg sweet. ms tgk cerita tu ingatkan dia mmg bertudung, rupa2nya hanya dlm lakonan je

    ReplyDelete
  5. xsmpt nk layan.ptg dok ambik/antar anak n malam dh ....zzzzzzz......masa blk kg hr tu bkn main mama akak dok ngadap tgk...alahai....

    ReplyDelete
  6. dania
    Haha..itulah.Kalo nak ikutkan sbnrnya mmg x brapa minat sgt nak nengok citer2 dr seberang ni sbb x brapa nak paham sgt bhs ibunda depa ni. Kiranya ini 1st time la nengok dgn penuh minat cerita sinetron aka drama bersiri Indonesia.

    ReplyDelete
  7. xazryx
    Org kalau dah lawa..pakailah apa pun mmg comel

    ReplyDelete
  8. 10
    Citer ni tayangan kat Astro siaran 104 la Aten. Mula2 nengok pun x brapa nak kisah sgt waktu siarannya. Satu hari tu tertengok sampai habis, trus tangkap layannnnzzz.....

    ReplyDelete
  9. cheqna
    Haha..ini dah jd penonton setia dah ni. Jgn lah ada sesapa pandai nak tukar chanel.kekekeke...
    Salam kenal utk cheqna juga

    ReplyDelete
  10. Nadiah Sidek
    A'ah, betullah kot. K.ana pun dulu dok ingat si marshanda ni pun bertudung. Rupa2nya dia pakai sbb dlm citer tu kena pakai. Alih2 gmbr BBC ni, pakai skirt pendek..haaa..amik ko..nmpk abis segala peha lutut yg putih melepak tu

    ReplyDelete
  11. kak NZA
    Hahaha...ingatkan layan jgk...ini harapkan time 6.30 tu jerlah.Habis siaran 7.30mlm..mahu x kelam kabut slps tu sbb time maghrib.kekeke...truk ana ni kalo dah addict...

    ReplyDelete
  12. ummuabdullahsyaakir

    Biasalah dah nama pelakon...makeup2...lawak juga jadinya
    Tp ada jgk yg natural beauty..kekeke

    ReplyDelete
  13. tv brp ni Ana?
    ade gak few blog yg citer pasal BBC ni.. tp tak pasan plak tv mana...

    dulu baim wong & marsyanda berlakon dlm soleha.. kakyong selalu layan tv9.. la ni layan sinetron kat tv9 yg asraf sinclair berlakon tu..

    ReplyDelete
  14. kakyong
    Kat ASTRO siaran 104.ha dlm soleha tu marshanda pakai tudung.Tapi BBC ni dia pakai seksi lah kak.Takdak tudung2 dah..hehehe..

    ReplyDelete

Mari berhemoi dengan Suhana Shahril

Followers

Kami sudah ber-6... ^__^

Kami sudah ber-6... ^__^