Sunday, November 07, 2010

Gadget IT hadiah daripada suami

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG
31 November 2010
Tarikh apa ni? Birthday ke? Anniversary ka?
Taklah. Sekadar hari-hari biasa. Bukan Birthday sesiapa dalam famili Ana. bukan juga tarikh anniversary. Sebenarnya suami tersilap tarikh. Dia ingat dah lepas, tapi lewat lagi. Bulan 12 ni baru betul. Tapi dia dah bagi bulan 11. Kiranya in advance lah yer. muhahaha..
Tapi kalau nak ikut tu, cik abang jarang nak bagi hadiah sempena anniversary. Bukan tak pernah bagi hadiah. Pernah lah juga. Cuma taklah setiap tahun. Ana sendiri pun bukannya kisah sangat sebab Ana sendiri pun jarang bagi hadiah kat dia waktu anniversary. muhahaha...gelak besar lagi
Bila ada rezeki lebih,rasa nak bagi, bagi jer. Malas nak tunggu-tunggu hari istimewa nih.hehehehe..
Tapi kalau time besday, kenalah juga ada apa-apa, paling koman pun wish besday lah kan.



Ini antara kata-kata yang sangat menyentuh hati dan sanubari Ana.
Baru Ana teringat, Ana banyak mengeluh selama ni.
Mengeluh tentang kekurangan dan kelemahan diri.
Paling best bila cik abang merestui aktiviti Ana berblogging.
Aduhai sang suami, terima kasih kerana memahami minatku yang baru ini.

So, apa yang Ana dapat kali ni? Riak sungguh ko Ana. muhaha..
Bukan riak. Tapi suka sangat. Maklumlah, dapat hadiah kan.
Bila dapat hadiah ni, rasalah jugak diri ni dihargai. Salah satu daripada terapi jugak ni.
Hadiah Pertama
*
*
*
*
*
*
*

Yeaaa...
Selepas kamera digital canon yang lama tu rosak, Cik Abang Ana pakai DSLR, kami dah tak beli kamera saiz kecik dah. Cik abang kata, apa guna ada XpressMusic. Tapi bila Ana guna XpressMusic (time ana keluar sendirian), tentu tak ada gambar Ana sendiri. Kenapa? Sebab Ana segan nak suruh orang tangkapkan. Nak bagi orang yang tak kenal tolong tangkapkan pun, risau gak. Kang tak pasal-pasal hilang semua. Lagi satu, Ana memang tak akan bawa DSLR cik abang tu. Berat wei...

Hadiah ke-2
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
taraaaa..


 
Hoyeii..
Ana dah ader external hardisc sendiri. Tengoklah dia punya kapasiti. Banyak tuhhh!!
Untuk "mamaleen", jangan jeles ya. K. Ana punya external hardisc kaler PINK! muhahaha...
Menggantikan pendrive Ana yang sudah dipatahkan oleh Adlin. Susah nak bawak pendrive ni sebab kecik dan takdak ciri-ciri keselematan. Kalau hilang, memang sah-sah susah mau cari.

 

Buat suamiku yang kusayang,
Terima kasih kerana begitu memahami isterimu yang serba kekurangan ini.
Pinjamkan semangatmu, untuk aku terus berjuang menghadapi segala onak dan cabaran ini.
Aku ingin terus menjadi isterimu yang solehah, dunia dan akhirat..amin...

11 comments:

  1. :)) Ana, tumpang seronok untuk Ana :))

    ReplyDelete
  2. wah...happy anniversary...makin syok lah nk berblogging....tahniah....semoga happy selalu..:)

    ReplyDelete
  3. wah, bestnyer dapat hadiah dan restu dr suami tersayang. kak ida pun tumpang happy utk ana.

    ana, usah merendah diri. ana sebenarnya hebat. boleh menulis dan mempunyai 3 cahayamata yg semuanya comel2.

    semoga dikurniakan kebahagiaan hingga ke akhir hayat...

    take care...

    ReplyDelete
  4. waaaa.... nak jeles jugak...
    nak kena minta kat hafizudin gak ni..
    hahahha

    ReplyDelete
  5. mmg best dpt hadiah dpd suami. rasa diri dihargai, kan? :)

    ReplyDelete
  6. wow...best2......mayb suami ana mcm suami akak yg xromantik ttp bila nk beli hadiah xtentu masa..ikut mood dia jerr...hi....

    ReplyDelete
  7. sonoknya kak ana dpt hadiah... lepas ni makin aktif kot...

    ReplyDelete
  8. salam kak
    wah..behnya....
    tumpang senyum untuk akak =)

    ReplyDelete
  9. waa..bestnya..semoga berbahagia selalu..=)

    ReplyDelete
  10. Sitisifir10
    TQ Pijah, Meh kita kongsi keseronokan berblog sama2.hehehe..

    MaMa3H,
    Hehe,mmg senyum sampai telinga lah time dpt tu.

    idasm
    TQ very much k.Ida. Tq jgk sbb bg peringatan kat ana.Betul. Ana masih ada mrk.

    mamaleen
    minta..jgn x minta.hahaha...x cukup tambah duit sendri...kekeke

    Nadiah Sidek
    Mmg terasa sgt2 dihargai.

    nza
    A'ah.Tu lah. Husband ana ni,ada time jgk. Bila mai time nak romantik,bunga ros sedozen pun pernah bagi wlpun bukan hari istimewa.Bukan ada sebab nak celebrate apa2 pun.Bila dh bg hadiah2 mcm ni,nmpk mcm dh mcm more to IT thinking...drpd beri bunga yg xle nk buat apa2,lebih baik bg menda yg berguna jg utk minat baru istri kan...hehehe

    ReplyDelete
  11. 10
    Insyaalah Aten. Kena pandai rancang lah kan.

    cheqna
    Meh kita senyum sama2 yer adikku.

    f_aRa_aINa989
    TQ sweet fara.

    ReplyDelete

Mari berhemoi dengan Suhana Shahril

Followers

Kami sudah ber-6... ^__^

Kami sudah ber-6... ^__^