Monday, January 31, 2011

Baby Fair @ MidValley Mega Mall

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

Cuti hujung tahun lepas (Disember 2010), kami sekeluarga ambil peluang untuk pulang ke Nilai. Walaupun hanya beberapa hari sahaja. Tapi oklah. Kami menggunakan hari-hari yang ada tu dengan pelbagai aktiviti seperti jalan-jalan dan jalan-jalan dan jalan-jalan. Hahahaha... jangan marah. Bukan jalan ke mana pun. Sekadar pergi ke Ekspo Bayi yang diadakan di Mid Valley dan round sekitar Kuala Lumpur sahaja.
Tengok jerlah gambar-gambar yang ditangkap ketika di sana.

Acara di atas pentas. Tak join pun. Malas nak tunggu lama-lama.
Sekadar jelajah booth pameran sahaja sambil cuci mata.

Ketika baru sampai, daftar dan ambil free gift. Tau tak ada apa dalam tu? Macam-macam juga.
Antaranya multivitamin untuk kanak-kanak. Oklah tu, dapat barang free. Pastu belek peta untuk cari kedudukan booth.

Booth yang mula-mula kami tuju, wajib! PA&MA..heheh... dapat free gift juga. Tapi kena isi borang yang terdapat dalam majalah keluaran November. Ana sempat juga rembat buku yang ditulis oleh Wardina- "Mama, saya lapar..". Best gak isi kandungannya. Banyak info yang bermanfaat boleh dikongsi.


Budak kecik yang pada mulanya tidur. Bila dah jaga, haa...tengoklah matanya yang hitam tu.
Senyum tak lekang dari bibir.
Adlin panggil Manman..namanya Iman

 
 Telatah anak-anak... Nur Aqilah, Nur Iwani dan Nur Adlin

Nur Aqilah dapat hadiah belon.

Nur Iwani pun dapat juga. Tapi asyik tiup tak besar-besar pun. hehehe...


 Nur Adlin pun seronok. Dapat jalan di kawasan lapang tanpa dapat dihalang.
Bukan bagi orang pegang tangan dia. Laju jer jalan.

 
Bergambar depan Pooh.
Si Adlin dalam usaha nak melepaskan diri.

Berjaya tangkap budak kecik ni daripada lari ke tempat lain
hehehe...

Tak beli apa pun. Lebih kepada mencuci mata sahaja sambil survey apa-apa yang patut serta tambah pengetahuan tentang ilmu keibubapaan.
Semua barang branded kat sini. So, tentulah harganya pun mahal tak hengat. Walaupun, ada diskaun, tapi takpelah... kita jimat-jimatlah sikit.
Apa yang penting, boleh bawa anak-anak tengok sendiri suasana kat situ.
Ana pun seronok juga.
Thanks to adik ipar yang sentiasa alert dengan aktiviti-aktiviti sebegini.


9 comments:

  1. comey gila baby tu!!
    mata bolat..
    ;D

    ReplyDelete
  2. jln2 cuci mata xpe jgn jln2 cuci dompet.....

    ReplyDelete
  3. best sungguhhh..bila laa dpt pegi camni2 ni..nak harap sri lanka,huwaaaa...baby pon dia main balut dgn selimut ja..kih3x!

    ReplyDelete
  4. ana anak-beranak slim-melim.. ;)

    ReplyDelete
  5. Miss Kira
    Akak pun suka baby mata bulat,tp anak2 akak suma mata sepet..sbb ikut sblh abah mrk

    ReplyDelete
  6. NZA
    Alasan jer tu utk sedapkan hati sendiri.Sbnrnya sbb bukan time gaji,mmg kena window shopping jerlah.Lgpun bila balik nilai,mmg pakai duit byk,duit mmg spend byk kat tol dan minyak keta.huhu..

    ReplyDelete
  7. aNiS tHe BumbleBee
    hehe..xpe2..kang hang dah balik mai sini,insyaallah hg boleh p punya.Balik M'sia nnti,gunakan peluang dgn sepenuhnya.

    ReplyDelete
  8. kakyong
    Selim amendenya kakyong.hehehe...kurang zat kekeke...

    ReplyDelete
  9. wiwit...anan nih cam anak dara tau..berjalan ngan anak pun cam jalan ngan adik je..jeles akak tauuu

    ReplyDelete

Mari berhemoi dengan Suhana Shahril

Followers

Kami sudah ber-6... ^__^

Kami sudah ber-6... ^__^