Monday, February 04, 2013

Dia sudah BERJALAN

Alhamdulillah... Akhirnya... Genap usia setahun enam bulan. Hahaha... Lambatkan. Mungkin masa dia boleh meniarap kami kerap letak dia dalam walker. Sebabnya taknak dia kutip menda halus kat lantai. Mak kan jarang-jarang sapu sampah. Huhuhu... Pastu bila jalan-jalan kat shopping complex atau mana-mana mesti letak dia dalam stroller. Dia paling lama dok dalam stroller. Kakak-kakak yang lain langsung takmo dok dalam stroller. Siap melalak cam kena dera lagi. Tapi dia memang sangat behave. Kadang tu bila terserempak dgn mak pak yang ada anak baya ammar, depa heran siap puji ammar lagi. Baiknya, mau dok dalam stroller..kahkah... Mak ni kembang kempis hidung dek kerana anak yang nak dok dalam stroller. Mak pak tu x tau mak ni dah ada 3 sejarah anak xmo dok dalam stroller. Siap mengamuk bagai.hahaha... Tapi kami x bli stroller yg branded mana pun. Nk buat per semua tu. Membazir. Kalo anak mau dok sekejap jer lagi membazir. Last2 dok dlm stor.
TIPS: Bli stroller yg muat utk baby sampai dia dh boleh jalan, bila dilipat boleh jadi saiz paling kecik supaya muat utk semua bonet kereta dan x mkn byk space, mudah utk dipasang means x perlu bantuan 2 org, murah dan tahan lasak.
Harap dapat membantu ibu baru yg masih mencari stroller yg sesuai utk anak.
Dah boleh kaki ni, macam-macam dia nak buat sendiri. Kalau kakak-kakak nak dukung pun dia marah. Dia tak suka. Banyak juga vocab yang dia dah boleh sebut. Banyak juga perkataan yang disebut dia faham. Pengaruh kakak-kakak jugak nih.
Ok adik Ammar... Abah dan mama sayang kamu!

No comments:

Post a Comment

Mari berhemoi dengan Suhana Shahril

Followers

Kami sudah ber-6... ^__^

Kami sudah ber-6... ^__^